• Home
  • »
  • Fryslân
  • »
  • Warns
  • »
  • Griene Poarte; de ecologische dorpstuin van Warns; vóór en dóór bewoners
Griene_poarte_medium

Griene Poarte; de ecologische dorpstuin van Warns; vóór en dóór bewoners

18 juli 2017

Het idee voor een dorpstuin ontstond 4 jaar geleden tijdens een bijeenkomst van inwoners van Warns, Dorpsbelang Warns en de gemeente Sudwest Fryslan.


Dorpstuin de Griene Poarte in Warns heeft inmiddels heel wat ‘voeten in aarde’ gehad. Maar de tuin ligt er nu en wát voor tuin! Wie op de Skarlerdyk de lap grond passeert, kan volop de keurig aangelegde en gevarieerde tuin aanschouwen. Iets om als dorp trots op te zijn!


Begin april gingen de eerste zaadjes de grond in nu kan er volop geoogst worden: tuinbonen, koolrabi, meiraapjes, kool en sla in vele varianten, courgettes en nog veel meer.


De tuin is door de bijzondere bloemvormen van de perken een lust voor het oog, en de afwisseling van groenten en bloemen zorgen voor een goed ecologisch evenwicht.


Werken in de dorpstuin

Zaterdag is de vaste werkdag in de tuin, iedereen is dan van harte welkom om mee te werken. Ook de kinderen van basisschool de Meiboom in Warns worden regelmatig actief betrokken bij de groei en bloei in de tuin.


Inmiddels is de zaterdagochtend ook een vast verkoopmoment geworden voor geïnteresseerden, want zeg nou zelf: “Wat is lekkerder dan eten van groenten uit het eigen dorp?”

Contactpersoon:

Missing_thumb

Edwin van der Zwet

06-53479496

Namens organisatie / groep : Werkgroep Griene Poarte

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Volg de Griene Poarte op FB: https://www.facebook.com/grienepoarte

Werkgroep Griene Poarte: Joost Colenbrander, Cor van der Kaaij, Lolke Veenstra, Katja Zimmeck, Edwin van der Zwet

Als dorpen meer informatie willen over dit initiatief kunnen ze contact opnemen met:
Naam: Edwin van der Zwet