Keet_1_medium

Energieneutraal ‘moetingssintrum’

13 november 2015

Tijdens de laatste ledenbijeenkomst van het dorpsbelang op 3 juni 2015 is het plan voor een ontmoetingscentrum toegelicht. We zijn gegaan voor een unit met een metalen wand en een betonnen vloer die net zo groot is als de keet die we hadden op het speelveld. De oude keet voldeed niet meer aan de eisen.

Na de sloop op 5 september zijn in de eerste week van oktober de units geplaatst door vrijwilligers uit het dorp. Nu zijn er groepjes met de verdere invulling van de ruimte bezig.

De verbouwing zal bij elkaar ongeveer 50.000 euro kosten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Súdwest-Fryslân, de Provinsje Fryslân, het Oranjefonds, het VSB fonds en het coöperatiefonds van de Rabobank. Een deel zal in de vorm van aandelen bij de bewoners van Dearsum gevraagd worden zodat het voor iedereen ‘zijn’ ontmoetingscentrum is.

Plan: 6x15 meter, betonvloer met stalen buienwanden, entree, twee wc’s, keukenblok met opslag. Kunststof ramen/kozijnen, geïsoleerd, twee luchtwarmte-units en zonnepanelen om het gebouw energieneutraal te krijgen.

Stichting Energievoorziening Dearsum betaalt de warmtepomp en zonnepanelen.

Contactpersoon:

Missing_thumb

René Poppen

Namens organisatie / groep : St. Energievoorziening Dearsum

Bekijk profiel

Meer Informatie