Schermafbeelding_2016-12-06_om_12.01.24_medium

Social Sofa

29 november 2014

Een Social Sofa is een mozaïekbank die door een groep mensen, bijvoorbeeld een groep buurtbewoners, leerlingen of collega's, naar eigen ontwerp wordt gemozaïekt.

De dorpsraad van Melissant stelde in 2011 samen met de inwoners van het dorp het document "Meer Kunst en Kleur" op want, zo werd aangegeven, "het dorp kan wel wat meer kleur gebruiken". Eén van de ideeën was het maken van een "Social Sofa". Het project is door het dorp omarmd en men is op zoek gegaan naar medefinanciers. Met een bijdrage van Rabobank Goeree-Overflakkee, FidesWonen en Dorpsraad Melissant kwam de realisatie van het project een stuk dichterbij.
Het mozaïek ontwerp van de social sofa is op maat gemaakt en heeft het thema "markante gebouwen en gevels van Melissant" meegekregen. Leerlingen van groep 7 en 8 van beide basisscholen in Melissant hebben hun uiterste beste gedaan om mooie, interessante en bijzondere gevels uit Melissant op papier te zetten. Er zijn negen tekeningen geselecteerd, die in het ontwerp van de bank zijn opgenomen.
De Dorpsraad van Melissant zet zich al jaren in om de leefbaarheid in het dorp te bevorderen. Zij pakken diverse projecten op zoals het beschilderen van elektriciteitskastjes, het onderhouden van de bloembakken en het organiseren van allerlei activiteiten. 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Akkie Krouwel-Plantenga

Namens organisatie / groep : Dorpsraad Melissant

Bekijk profiel

De aanleiding voor dit initiatief:  
Opstellen document ‘Meer kunst en kleur’ door de stichting Dorpsraad

Het doel van dit initatief: 
Bevordering van de leefbaarheid 

De (verwachte) resultaten van dit initiatief: 
Het creëren van een kleurrijke ontmoetingsplaats die door de inwoners zelf is gemaakt.
Het Social Sofa project heeft ook nog een vervolg gehad, nl het Social Bin (=afvalbak) project. Bij de bank is ook nog een mooie afvalbak gemozaïekt.