Het-belevenisbos-in-kerkenveld-foto-rtv-drenthe_medium

Belevingsbos

01 januari 2016

Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld heeft begin 2016 een verwaarloosd bos in het centrum van Kerkenveld van een particulier aangekocht (1,6 ha.). Door diverse fondsen te werven en subsidie van de gemeente De Wolden zijn wij aan de gelden gekomen om er een toegankelijk speel- en wandelbos van te creëren.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Roel Bruins

Namens organisatie / groep : Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld

Bekijk profiel

bekijk hier een filmpje over ons bos.

Met ondersteuning van de KNHM en Arcadis is er een plan op gemaakt, wat samen met vrijwilligers gestalte heeft gekregen door elke donderdag de schop enzaag ter hand te nemen.

Door alle inwoners van onze dorpen wordt dit project gezien als een aanvulling op de leefbaarheid en goed voor het sociale contact.

De vrijwilligers die elke donderdag bezig waren in ons speel- en wandelbos, hebben voorlopig het bijltje er bij neergelegd. De speelobjecten en het insectenhotel zijn geplaatst, er is tevens drainage aangebracht in de zweefkuil om het water beter af te voeren.Alle gezaagde bomen en het brandhout is afgevoerd, in totaal zijn er 6 robuuste banken geplaatst langs het wandelpad.

Na de winterperiode wordt het wandelpad voorzien van een granulaatlaag en worden er nieuwe jonge bomen aangeplant, ook worden er 25 nestkastjes voor diverse vogels opgehangen, welke nu door de beide scholen van vrolijke kleuren worden voorzien. Er zullen bij het insectenhotel ook nog diverse struiken geplant worden.

In het voorjaar 2017 zal er een officiële opening van het speel-wandelbos plaats vinden.

Foto's

2016-11-03_14.16.15_small
2016-11-24_14.38.47_small