Deelmoestuin-poster-a3_medium

Deel-Moestuin De Ruitenvelder

05 april 2016

Centraal in het dorp, op of in de nabijheid van het schoolplein én het buurthuis willen we een stuk grond omtoveren tot een moestuin. Daar willen we samen met het dorp de Deel Moestuin De Ruitenvelder Froombosch opzetten.
De locatie kan niet beter, want er is altijd een vers kopje koffie in de buurt wanneer je aan het werk bent in de moestuin. En zo kan er middels de moestuin vorm gegeven worden aan saamhorigheid, kennisoverdracht, samenwerken over de generaties heen en lekker buiten zijn. 

Kinderen, ouderen, buren en andere geïnteresseerde Froomboschers kunnen samenwerken en van elkaar leren in de moestuin. Van de opbrengst wordt één keer per seizoen een gezamenlijke maaltijd bereid en opgegeten. De rest van de opbrengst wordt gedeeld, vandaar ook deeltuin. 

De Deel-moestuin draagt bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in Froombosch en van de saamhorigheid in het dorp. Omwonenden, inclusief de ouderen (buren) worden bij de openbare school betrokken. In de moestuin is er kennisoverdracht en wordt er op een leuke en nuttige manier samengewerkt en samen gedeeld. 


Deel-Moestuin De Ruitenvelder heeft de derde prijs gewonnen bij 'De Vonk van Slochteren'.
 
 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Marcèle van Kerkvoorde

Namens organisatie / groep : Deel-Moestuin De Ruitenvelder

Bekijk profiel

Meer informatie:

Facebook pagina Deel-Moestuin De Ruitenvelder