Update_december_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: update december

02 december 2015

Nu de herfst zijn werk doet en het erg nat is geworden hebben wij de werkzaamheden op de tuin wat aangepast, we houden ons nu hoofdzakelijk bezig met het schoonmaken en afdekken van de teelttuin en snoeiwerk. Daarnaast zijn wij bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten, zoals het maken van een ontwerp van een bloemen pluktuin en een kruidentuin. Ook hebben we een gesprek gehad met de basisscholen in Hurdegaryp. Tijdens het gesprek hebben we aangegeven wat de dorpstuin te bieden heeft voor basisschool kinderen. De scholen reageerden erg positief, dus krijgt het een gevolg.


Afgelopen natuurwerkdag zijn we met een leuke groep mensen met verschillende projecten op de tuin bezig geweest. Het was een geslaagde maar vooral ook een gezellige dag.
Inmiddels hebben wij weer een nieuw werkgroep lid die onze gelederen komt versterken. Tineke Lei woont in Hurdegaryp. Een nieuwe vaste vrijwilliger, die al regelmatig op de tuin te vinden is, komt ook uit het dorp.


De vier dames die zich bezig houden met de verkoop op de tuin gaan de komende periode bezig met het uitschrijven van recepten van onbekende en oude groenten.
Het teeltplan voor volgend jaar ligt klaar. Doordat er weer een extra stuk teelttuin gerealiseerd wordt kunnen we volgend jaar meer groenten zaaien en planten.
We kunnen nog steeds extra mensen gebruiken die het leuk vinden om op de tuin te werken en met nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Daarnaast zijn we opzoek naar iemand die ons kan ondersteunen met het beheren en het updaten van de website.

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting i.o. Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel