Reade-krobbe1_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: update oktober

16 oktober 2015

De herfst doet zijn intrede op de Dorpstuin Hurdegaryp. De op 22 juli gegraven vijver is helemaal vol geregend. Het gewenste waterpeil is razendsnel bereikt. Bij het graven ontdekten wij dat er een natuurlijke wel zit in de keileem laag, op de diepste plek in de vijver. Hieruit komt zuiver grondwater zonder ijzer. Dit is opmerkelijk te noemen.
Prachtige herfstkleuren tooien nu al de Dorpstuin. Nog volop bloeiende planten in de vlindertuin en nog volop groenten in de teelttuin. Het aanbod van groenten gaat door tot ver in de herfst. Van de oogst wordt alles verkocht aan donateurs. De losse verkoop van producten die over zijn, aan de Burgemeester Drijberweg loopt goed en heeft ook al verschillende extra donateurs opgeleverd.
Voor de winter- en vroege voorjaars verkoop zijn de droge bonen Reade Krobbe en het Waldbjintsje geoogst en te drogen gehangen. Verder zijn er de hele herfst en winter Palmkool, Andijvie, koolraap, knolselderij en beperkt Spruiten en Boerenkool te koop. Zie verder voor een actueel aanbod op Facebook Dorpstuin Hurdegaryp.

Lees meer

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting i.o. Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel