6in1bouwpakket_medium

Zonne-energie bouwpakket voor kinderen

10 oktober 2014

Kinderen zijn ambassadeur van nieuwe initiatieven. De jeugd heeft immers de toekomst, en wij hebben de verplichting om die zo schoon en groen mogelijk in te richten. Vandaar dat wij in onze regio het  Zonne-energie op school zijn gestart. Alle kinderen krijgen dit pakket gratis op school uitgereikt waarbij een stukje begeleiding en informatie door ons verzorgt wordt.

 

Zonne-energie op school  is een educatief project rond zonne-energie en klimaat voor basisscholen. Het doel is om binnen en buiten school een bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving. Hieraan nemen de basisscholen in de Gemeente Dalfsen deel.

 

Wat is de bedoeling?
Het is de bedoeling om met een speciale les over zonne-energie, met behulp van educatief materiaal aan de kinderen te geven in het primair onderwijs kansen te bieden om ten aanzien van duurzaamheid een eigen houding te ontwikkelen. Met deze Solar Kit kunnen de kinderen al lerend spelen met schone en duurzame energie. Het toont de kinderen hoe zonne-energie de motor in gang zet van 6 verschillende voorwerpen: windmolen, vliegtuig, boot, zweefvliegtuig, hondje en auto. Je kunt telkens weer een ander voorwerp maken. De kit bestaat uit 33 stukken, een zonnepaneel, een motor en een gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Er zit geen gereedschap bij, enkel een tang. De workshop laat o.a. zien hoe de kinderen hiermee om kunnen gaan.


De beste resultaten worden verkregen op een zonnige dag, want je moet de voorwerpen gebruiken onder direct zonlicht. Voor gebruik binnenshuis is een halogeenlamp van minimaal 50 watt vereist. Het product werkt niet op bewolkte dagen, op donkere plaatsen, bij indirect zonlicht of onder een fluorescente lamp.
De afmetingen in gemonteerde toestand zijn:

  • boot (12,1 x 8,6 x 6,1 cm),
  • windmolen (15,4 x 23,9 x 15,3 cm),
  • hondje (6,8 x 6,4 x 4,6 cm),
  • auto (7 x 3,4 x 5,4 cm),
  • vliegtuig (15,4 x 9,4 x 6,1)
  •  zweefvliegtuig (21,8 x 16,6 x 6,1 cm).
  •  

Het pakket is verkrijgbaar bij ons en ook de begeleiding voor een 1 uur les. Bestaat uit instructies en workshop energie.

Het pakket kost €4.50 per kind

Contactpersoon:

Missing_thumb

Dhr.E.v.d.Post

Namens organisatie / groep : De Groene Musketiers

Bekijk profiel

Foto's

005_small

Video's

Default