Dsc04907_medium

Ho! Net yn'e Kliko!

18 september 2015

Doch mei!

 

In september 2015 start de campagne Ho! Net yn ‘e Kliko! Wij doen dit in Gytsjerk samen met Oentsjerk, Eastermar en Heeg.

 

Doel is 25% minder restafval in de grijze container. Dit is niet alleen te bereiken door met z’n allen minder afval te produceren maar ook door ons afval beter gescheiden weg te gooien.

 

Wêrom?

 

Van de inhoud van onze grijze containers is meer dan de helft verkeerd weggegooid. Papier, kleding, tuinafval….er zit van alles in wat er niet in thuis hoort. Hierdoor kan het niet meer gerecycled worden en wordt het verbrand.

Zonde van de grondstoffen en zonde van het geld!

 

Net yn’e kliko

 

Het overgrote deel van het verkeerd weggegooide afval bestaat uit GFT en papier. Maar het gaat ook om textiel, elektrische apparaten, Klein Chemisch Afval en verpakkingsglas.

 

Ja, ik doch mei!

 

Help jezelf en het milieu door deze 6 soorten afval niet meer in de grijze container te gooien. Houd ze apart en zorg dat ze terecht komen op de plekken waar ze gescheiden worden ingezameld. Dus voor deze soorten afval geldt voortaan: Ho! Net yn’e Kliko!

Bij de start van de campagne vragen we aan iedereen om de campagnesticker op de grijze container te plakken. Zo maak je aan iedereen helder: Ja, ik doch mei!

Contactpersoon:

Missing_thumb

Wim Haalboom

Namens organisatie / groep : Duorsum Gytsjerk

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De aanleiding voor dit initiatief:

Het doel van dit initatief:

De (verwachte) resultaten van dit initiatief:

Foto's

Ho_net_yn'e_kliko_3_small
Dsc04907_small