Schermafbeelding_2016-12-29_om_20.27.35_medium

Verhalen tussen oud en nieuw

18 december 2016

Het verhalenfestival Verhalen tussen Oud en Nieuw is een festival, waarin het oude ambacht van verhalen vertellen op zeven (historische) locaties in het centrum van Haastrecht tot leven wordt gebracht door professionele verhalenvertellers. Het uitgangspunt is een divers aanbod van type verhalen aan te bieden: sages, streekverhalen, mythologische verhalen, levensverhalen, literaire verhalen, sprookjes. Dit in overleg met de verhalenverteller en zijn repertoire. 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Gerda Hoogendijk

Namens organisatie / groep : De Verhalencompagnie

Bekijk profiel

De aanleiding voor dit initiatief:  
 

Het doel van dit initatief: 
Het doel van het festival is mensen een warme en verrijkende middag te bezorgen met goed vertelde verhalen op locaties die er toe doen. In een tijd van drukte, vele prikkels en beelden via tv/internet, is het luisteren naar verhalen een ervaring van verrijkende eenvoud. Deze beleving wordt extra gestimuleerd door de bezoekers op bijzondere plekken te brengen. Ook de locatie is van invloed op het verhaal en de ervaring.

De (verwachte) resultaten van dit initiatief: 
Een ander, mooi resultaat dat het festival bewerkstelligt is saamhorigheid. Door het gezamenlijk optrekken van de ene locatie naar de andere locatie raken bezoekers met elkaar in gesprek. “Net zo’n gezellige sfeer als op het ijs”, verwoordde iemand. “Iedereen praat met iedereen, je hebt het nog eens over het verhaal en je gaat met een voldaan, verrijkt gevoel naar huis.”