Bord_dorpstuin_hurdegaryp_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update Augustus 2016

25 augustus 2016

Zomer op de dorpstuin. Vanaf mei is de tuin, zonder onderbreking, gaan bloeien. De pluktuin en de vlindertuin zijn een zee van bloemen, bijen, hommels, vlinders, libellen en veel andere insecten.  Een lusthof met een enorme biodiversiteit. Verder dwalend door de tuin valt op dat er veel verrassende doorkijkjes zijn. Vanuit de paden in de boomsingel en tussen de wilgen afscheidingen door. De boomgaard, teelt tuinen, activiteiten cirkel met overkapping, permacultuur tuin met prieeltje, vogelgezang, padden, muizen, springende kikkers en als je geluk hebt een zandhagedis.  Kortom genieten!!.


De teelt tuin is dit jaar zeer productief. Volop aanbod van groenten. Het vele voorwerk in de winter en het voorjaar heeft een goed resultaat opgeleverd. De verkoop aan donateurs loopt goed. Er komen ook nog steeds donateurs bij. Met dank aan o.a. verkoop dames uit het dorp worden de groenten vers geoogst en verkocht. 


De komende maanden zijn er weer verschillende activiteiten op de tuin. Oogstdag met workshops op za. 10 september. Hekkeldag op za. 8 oktober en de Natuurwerkdag op za. 5 november.


Lees meer

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting i.o. Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel