Teelttuin-juni-2018_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update juli 2018

23 juli 2018

Groot succes op de Dorpstuin. Dankzij de grote inzet van actieve werkgroepleden en vrijwilligers op de tuin ziet het er fantastisch uit. Er zijn heel veel groenten te koop waaronder oude, minder bekende soorten zoals snijbiet en postelein. Er wordt weer volop geoogst.


Inmiddels is er een tijdelijke kas geplaatst om bij nat en koud weer binnen te kunnen zitten. Er worden, voor de teelttuin, volop groenten voorgekweekt. Tomaten, paprika en aubergine zijn aangeplant.

De 1e Bokashi is klaar en wordt op de tuin over de bedden verspreid. Prachtig materiaal om te mulchen tussen de planten en op tijdelijk braakliggende tuindelen. Het eerste bemesting/ mineralen onderzoek is binnen. Dit levert heel veel informatie op over de Ph (zuurgraad), mineralen en meststoffen in de bodem van de teelttuin. Dit komt voor een deel in de groenten terug.

 

De droogte heeft nog niet voor grote problemen gezorgd. Wel hebben sommige gewassen nu water nodig. Een voordeel is dat er minder gemaaid en gewied hoeft te worden.


Kom kijken en geniet van de tuin en de groenten. Wij kunnen nieuwe vrijwilligers maatwerk, een goede werksfeer en zeer veelzijdig werk bieden op de dorpstuin. Informatie op de website en op de tuin.

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Meer informatie

Zeer actuele informatie is te vinden op Facebook en uiteraard op de tuin.

Een hele fijne zomer en zomervakantie toegewenst namens de werkgroep en vrijwilligers op de Dorpstuin.