Dorpstuin_hurdegaryp_kruidentuin_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update juni 2019

20 juni 2019

Er zijn vanaf deze maand steeds meer groenten, kruiden en bloemen te koop op de tuin. Op Facebook ‘Dorpstuin Hurdegaryp’ geven wij het actuele aanbod. Uiteraard is een bezoekje aan de tuin op verkoopdagen nog veel beter. Nu te koop: sla, koolrabi, rabarber, radijs, gedroogde bonen (bruine en woudboon), aardbeien; kruiden: bieslook, selderij, koriander; bloemen: pioenrozen en duizendschoon. De spiegeleitjes, bieslook en phacelia bloeien volop en worden bezocht door duizenden bijen en hommels.

Er zijn ook steeds meer mensen die de Dorpstuin weten te vinden. Na de herhaalde uitzending van Binnenstebuiten was het druk op de tuin. Initiatieven in Friesland die in de opstartfase zijn komen regelmatig langs om advies. Wij hebben een voorbeeldfunctie waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

Achter de schermen zijn wij volop bezig met voorbereidingen voor educatie op de tuin. Er is regelmatig vraag naar activiteiten en voorlichting op de tuin bijvoorbeeld van scholen. Wij zoeken mensen die mee willen helpen om educatieve activiteiten op te zetten.

Noteert u alvast de volgende datums: Tijdens de Streekweek zijn wij op zaterdag 22 juni open van 10.00- 16.00 uur. Er worden verschillende workshops en rondleidingen gegeven. Er is dan ook gelegenheid om een grote verscheidenheid aan vers gesneden groenten en bloemen te kopen. Zaterdag 21 september houden wij open dag van 10.00 – 16.00 uur in het kader van het evenement ‘Gebiedsontwikkeling Centrale As’. Het is dan tevens onze oogstdag waarbij verschillende activiteiten zijn gepland met betrekking tot oogsten en verwerken van fruit en groenten.

Lees meer

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Kijk voor meer informatie op:

Website Dorpstuin Hurdegaryp

Facebook Dorpstuin Hudegaryp