Dorpstuin_hurdegaryp_update_mei_2019_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update mei 2019

15 mei 2019

In mei leggen alle vogels een ei. Dat is te merken op de dorpstuin. Het is een komen en gaan van vogels in vele soorten en maten. Er is dan ook heel veel te halen. Op zonnige dagen wemelt het van insecten (bijen, vlinders en veel zweefvlieg- en hommelsoorten). De teelttuin ligt er als een plaatje bij. Er is al heel veel gezaaid en geplant. De eerste groenten zijn al geoogst.

De Dorpstuin doet op zaterdag 22 juni mee aan de Streekweek en de oogstdag op zaterdag 21 september wordt gevierd in combinatie met een groots evenement ‘Gebiedsontwikkeling Centrale As’. Hierover meer informatie in de media. Op 21 mei horen wij in Assen of de Dorpstuin met het educatie project ‘van de grond tot de mond’ in de prijzen is gevallen. De stimuleringsprijs is een initiatief van de Rotary Noord Nederland. Wij zijn ingebracht door de Rotary Club Bergum.

Wij kunnen nog enthousiaste meewerkers gebruiken voor de, zeer diverse, werkzaamheden op de dorpstuin. Er zijn tevens vacatures voor een penningmeester en een algemeen bestuurslid.

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Actuele Informatie over de dorpstuin is te vinden op Facebook (dorpstuin Hurdegaryp) en op de website Dorpstuin Hurdegaryp.

Wij zijn ook te volgen als blogger bij het digitale Friese Leefstijl Magazine LOK&co website: https://lokenco.nl. Erg leuk om te volgen.