April_2021_kas_1_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update mei 2021

26 mei 2021

Het voorjaar is volop aanwezig op de dorpstuin. Vogels zingen hun hoogst mogelijke lied. Er wordt volop genesteld. De hommels, veel andere insecten en de honingbijen genieten van de steeds meer aanwezige bloemen op de tuin. De eerste vlinders zijn al gesignaleerd. Het is gemiddeld nog te koud voor de tijd van het jaar volgens de weerman. Op de tuin is het gemiddeld warmer volgens bezoekers. Het is er heel beschut door de steeds groener, en dichter, wordende begroeiing.

 

Er is steeds meer te beleven op de dorpstuin. Het voorjaar breekt alle records en barst los. De teelttuin ziet er fantastisch uit. De vroege groenten zijn gezaaid en de kas is volop in gebruik. Spitskool, andijvie en sla is aan de groei. Dille, bonenkruid, kervel en Afrikaantjes zijn gezaaid. Zeer actieve werkgroepleden verzorgen de pluktuin en de bijen/ vlindertuin. Deze ziet er nu al prachtig uit. Er is een begin gemaakt met het planten van zelfgekweekt, gekregen en aangekocht plantmateriaal.

De nieuwe binnenruimte en glazen kas wordt volop gebruikt, om voor te zaaien voor de teelttuin en vroege groenten voor de verkoop. De meeste bedden liggen klaar om in te zaaien en te poten. Uien, spinazie, wortels, radijs, bieten en nog veel meer zijn al gezaaid en gepoot.

De winterpostelein en de veldsla gaat bloeien en is niet meer verkoopbaar. Woudbonen van het vorige seizoen zijn nog aanwezig voor de verkoop.

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Lees meer via www.dorpstuinhurdegaryp.nl