Hurdegaryp_nov_2021_medium

Dorpstuin Hurdegaryp: Update oktober

28 oktober 2021

Nu de herfst zijn intrede doet, merken wij dat de tuin langzaam in de rust gaat. Amfibieën zoals salamanders en kikkers kunnen hun winterrust plek zoeken. De sloot en de vijver zijn gehekkeld.


De oogstdag was een groot succes. Er was volop gelegenheid voor goede gesprekken en het uitwisselen van ideeën.. Prachtig weer, waardoor er heerlijk buiten gegeten kon worden, van de producten uit de kuiloven van Folkert Beetstra. Oma túntsje met een prachtige presentatie (met een uit te geven boekje, te vinden op facebook Oma túntsje).


Inmiddels is een deel van de vlindertuin en de permacultuur tuin, opnieuw ingericht. De teelttuin ligt er prachtig bij.


Groep 2 en 3 van de basisschool kinderen uit Hurdegaryp, hebben bollen geplant en een aantal kinderen van groep 3 en 4, hebben een natuurles gevolgd. In november volgen kinderen van de bovenbouw een aantal themalessen op de tuin.


De eerstvolgende grote activiteit is de natuurwerkdag van 6 november. Kortom volop actie op de dorpstuin. Aankomende maanden gaat de werkgroep bezig, met het organiseren van streekmarkten. Rond eind mei 2022, vindt de eerste streekmarkt plaats.

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Kijk voor meer informatie over dit initiatief op 
www.dorpstuinhurdegaryp.nl