Obdam-repair-cafe%cc%81_medium

Repair Café Obdam

09 december 2016

Elke derde woensdag van de maand, van 9:30 tot 11:30 uur zullen er enthousiaste, handige klusjesmannen aanwezig zijn die gaan proberen uw kapotte spullen te repareren. Dit kan van klein huishoudelijke apparaten (die onder uw arm mee te nemen zijn) tot een bolletje vervangen van uw fietslamp. Er zullen twee dames zitten met een naaimachine. Heeft u kleding waarvan een knoopje af is of een zoompje los zit en u bent niet in staat om dit te maken dan kunnen zij u daarbij helpen. Zelf blijft u erbij zitten en kunt u meekijken hoe ze uw spullen repareren zodat u het misschien de volgende keer zelf kunt. Het repareren is gratis en terwijl u wacht kunt u ook nog gezellig koffie drinken.

Er komen ook donaties binnen die weer direct besteed worden binnen het Repair team aan materialen. Het is duidelijk waarom dit fenomeen zo erg in opkomst is: het zijn vooral ouderen die zuiniger zijn op hun spullen en niet zomaar dingen weggooien als het misschien nog gemaakt kan worden. De jongere generaties denken eerder dan kopen we toch nieuw. Maar dat hoeft niet altijd, blijkt wel met het succes van dit 'cafe'. Het geheel heeft ook een zeer sociale functie als ontmoetingsmoment en de catering wordt verzorgd door de mensen van Esdege Reigersdaal. Zie ook repaircafe.org

Contactpersoon:

Missing_thumb

Wim Bruin

Namens organisatie / groep : Repair Café Obdam

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De aanleiding voor dit initiatief:

Circulaire economie met het sociale plezier van samen (leren) repareren

De (verwachte) resultaten van dit initiatief:

Een geslaagde reparatie geeft veel voldoening en is de beste motivatie voor mensen om de volgende keer te repareren in plaats van weg te gooien.

Een regelmatige bewonersbijeenkomst in het dorp.