Paadwizer_medium

Paadwizer op bezoek in de Fruit-te-overtuin

08 oktober 2015

Vrijdag 25 september beleefden de kinderen uit groep 3/4 van De Paadwizer de natuurlijke groei en bloei in de Fruit-te-overtuin op It Medsje in Oentsjerk. Tweeëntwintig gezichtjes straalden van interesse. Ze stelden goede vragen en samen met de initiatiefnemers van de Fruit-te-overtuin hadden ze bovenal plezier.

 

In de zachte herfstzon ondervonden de kinderen dat appelen, peren, pruimen, perziken en walnoten in de eigen omgeving kunnen groeien. En dat het mogelijk is dat bewoners dit zelf realiseren in een groenstrook van de gemeente. En dat bananen, mango’s en kiwi’s uit tropische landen hierheen gebracht worden, omdat die vruchten niet in onze streken groeien.

 

De kinderen ontdekten via een spel welke inheemse fruitbomen aan It Medsje staan. En dat je de bomen bijvoorbeeld aan de verschillende vormen van de blaadjes kunt herkennen. Ze proefden wichters; een typisch wâld-pruimpje, die ook in de Fruit-te-overtuin staat en soms zo klein is dat veel kinderen ze voor druiven aanzagen.

 

Nog even hollen door de rustige, doodlopende straat van de Fruit-te-overtuin aan de rand van Oentsjerk. En een toastje met lokale eigen gemaakte jam. Als afsluiting mocht elk kind een bloem uit de bijen- en vlinderbloemenstrook plukken. Na drie kwartier liep de rij met jongens en meisjes vrolijk met bloemen in het haar, achter het oor of in de hand. De bloem mocht mee naar huis en zo hoorden de heiten en memmen wat er te beleven is in de Fruit-te-overtuin. Een project in het kader van Groenkerk/Grientsjerk.

 

Iedereen is welkom. Kom dus ook gerust kijken. En wil je meer weten? De bewoners van It Medsje beantwoorden graag je vragen.

 

Contactpersoon:

P1010275_thumb

Corien van der Linden

Namens organisatie / groep : Groenkerk

Bekijk profiel

Foto's

Paadwizer2_small
Paadwizer3_small