Naoberzorgpunt_roggel_(2)_medium

NaoberzorgPunt

25 september 2014

Sinds 2009 is in Roggel een burgerinitiatief actief onder de naam NaoberzorgPunt. Dit initiatief is opgezet naar aanleiding van een onderzoek van de huisarts. Zij constateerde dat meer dan 40% van de vragen die bij haar op tafel kwamen, niet medisch waren. Ze zocht samen met partijen in het dorp, zoals de basisschool, de kerk, ondernemers, vereningingen en burgers naar een alternatieve oplossing dichtbij de mensen zelf.

Zo ontstond van onderop wat nu heet de vereniging Naoberzorg. Naam en logo zijn door de mensen zelf bedacht. Langzaam is gebouwd aan een netwerkorganisatie die herkenbaar is aan de schildjes met logo bij partners en burgers aan de muur.

Vrijwilligers zorgen elke dag voor een warme match en zonodig een doorverwijzing. De huisarts is nog steeds spil in het geheel, zeker in de toekomst. Vanaf 2015 gaan de vrijwilligers samen met de eerstelijnszorg en het algemeen maatschappelijk werk een pilot starten om een alternatief wijkteam op te zetten, dat werkt volgens de principes van NaoberzorgPunt. Al lerende werken en al werkend doen, is het motto. Experimenteren kun je leren!
 

Kijk voor meer informatie op www.naoberzorgpunt.nl

Update 30 juli 2015: Onze nieuwe folder is er! Te downloaden onder 'Documenten'.

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Karin van der Plas

Namens organisatie / groep : vereniging NaoberzorgPunt Roggel

Bekijk profiel