Castricum_medium

Castricum

http://www.calorieenergie.nl
Noord-Holland - Castricum - populatie: 19578

Vlakbij het zonnige Noordzeestrand en grenzend aan het Noord-Hollandse duinreservaat ligt Castricum. Dit dorp biedt volop mogelijkheden voor jong en oud. De shopper kan zich uitleven in de dorpskern, de rustzoeker vindt een oase van stilte op het strand of in het duingebied en het gezelligheidsdier kan de drukte opzoeken in uitgaansgelegenheden aan de Dorpsstraat.

In het bosrijke duinreservaat kunt u genieten van de prachtige natuur. Verschillende ruiterpaden, wandel- en fietsroutes leiden u door dit unieke duingebied. Het strand in Castricum aan Zee bereikt u bovendien al wandelend binnen drie kwartier. Is uw interesse gewekt na een bezoek aan de duinen? Dan kunt u bij bezoekerscentrum 'De Hoep' van alles te weten komen over de flora en fauna van dit rijke duingebied.

Maar veelzijdig Castricum verrast u ook op cultureel gebied: wandelend of fietsend in en rondom de dorpskom passeert u bijvoorbeeld de eeuwenoude Hervormde kerk, de jachtopzienerswoning 'Kijk-Uit' en typische Noord-Hollandse (stolp)boerderijen. Bovendien zijn er nabij de dorpskern belangrijke archeologische opgravingen gedaan – het grafveld met daarin het gereconstrueerde meisje 'Hilde' werd hier bijvoorbeeld gevonden.

In de dorpskern worden er gedurende het hele jaar verschillende evenementen georganiseerd. Markten, kermissen en verschillende festivals zijn slechts een greep uit het activiteitenaanbod in Castricum. Bron: www.beleefcastricum.nl

Alle initiatieven van Castricum

CALorie

Castricum-calorie_normal

Zon op Castricum

Vanaf: 09 december 2016 - Tot: 09 december 2016

CALorie is de plaatselijke coöperatie voor duurzame energie van de gemeente Castricum. Een samenwerkingsverband van en voor de inwoners van de gemeente Castricum. Wij willen dat Castricum in 2030...