Overveenorg_medium

Overveen

http://www.duurzaamoverveen.nl
Noord-Holland - Bloemendaal - populatie: 4000

Overveen is een dorp ten westen van de stad Haarlem en heette oorspronkelijk Tetterode. Vroeger waren er in Overveen veel blekerijen en brouwerijen vanwege het schone duinwater. Veel straatnamen in het dorp herinneren hier nog aan. Zo is er een ook buurt genaamd 'Blekersveld'

Het bekendste gebouw van Overveen is waarschijnlijk het Gemeentehuis Bloemendaal, dat lokaal ook wel het Suikerpaleis wordt genoemd vanwege de witte kleur. Overveen heeft een eigen spoorwegstation, dat de enige halte aan de spoorlijn Haarlem-Zandvoort aan Zee is.

Elswout, even ten zuiden van de dorpskern, is een landgoed dat in de Gouden Eeuw is aangelegd in de Franse stijl. Later is het park opnieuw aangelegd in de Engelse stijl en nog enkele keren uitgebreid en aangepast. Tegenwoordig is Elswout opengesteld voor het publiek.

De Zeeweg is een doorgaande, provinciale weg van Overveen naar Bloemendaal aan Zee. Aan de Zeeweg ligt de Eerebegraafplaats Bloemendaal, begraafplaats van bijna 350 Nederlandse verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog. Ook is er aan de Zeeweg de toegang tot het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het daar aanwezige bezoekerscentrum 'Van vloedlijn tot binnenduin' bevat tal van fraaie panorama's van het duinlandschap bij Overveen.

bron Wikipedia gebruikt onder CC BY 3.0

Alle initiatieven van Overveen

Duurzaam Overveen

Overveen-duurzaamoverveen_normal

Duurzaam Overveen

Vanaf: 01 januari 2014 - Tot: 29 november 2016

Vereniging DuurzaamOverveen is een groeiend netwerk van bewoners die zich willen inzetten voor het verduurzamen van ons mooie dorp. We hopen dat steeds meer Overveners mee gaan doen, lid worden van de...