Geesteren_mariakapel_medium

Mariakapel

19 december 2016

Onder veel bewoners van Geesteren was er behoefte aan een Mariakapel. De prachtige omgeving nodigt uit tot een wandeling of een fietstocht. Te midden van het natuurschoon zou een Mariakapel dan bij uitstek de gelegenheid zijn om even te pauzeren en te komen tot een moment van rust en bezinning. Ook zal de kapel bijdragen aan ontmoeting en waardevolle gesprekken. 
Een goede plek voor de kapel werd gevonden aan de rand van het dorp, vlakbij de Loo-Esch. Hier bevinden zich eeuwenoude boerenerven. Over de es loopt een kerkpad naar ‘Erve Mensman’: een verpleeghuis in aanbouw. Voor de toekomstige bewoners is het naar de Mariakapel een mooi loopje. Langs de kapel bevinden zich bovendien nog twee recreatieve wandelroutes, zodat ook voor de toeristen een rustpunt wordt gecreëerd waar men het landschap in stemmige sfeer op zich kan laten inwerken. 
De eerste stap was de gang naar de notaris voor de oprichting van een stichting. Voor de bouw van de kapel is een bouwkundig bestek opgemaakt. Een architect heeft belangeloos gezorgd voor een ontwerp. Meerdere fondsen zijn benaderd voor een financiële bijdrage, alsmede het lokale bedrijfsleven. Ook is er een bewonersactie gestart.
De kapel levert een betekenisvolle bijdrage aan de sociale kwaliteit van Geesteren, mede door de aantrekkelijke mix van natuur, recreatie en spiritualiteit.

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Joop Prinsen

Namens organisatie / groep : Dorpsbelang Geesteren

Bekijk profiel