Wesepe_medium

Wesepe repaircafé

22 december 2016

We leven in een wegwerpmaatschappij. Er worden ontzettend veel spullen weggegooid, ook kleding en apparaten waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas weten veel mensen niet meer hoe ze dat moeten doen.
 

In Wesepe kunnen mensen met hun kapotte spullen elke donderdagochtend terecht in het Wapen van Wesepe, waar handige vrijwilligers klaar staan om hun van advies te dienen en zo mogelijk een en ander te repareren. Meestal betreft het huishoudelijke apparatuur; in het bijzonder computers en laptops, maar ook verstelwerk kan worden aangeboden. Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden.

Behalve een tweede leven voor de gerepareerde apparaten, biedt het repaircafé ook een hoop gezelligheid. Bovendien zien de mensen dat hun spullen met een paar kunstgrepen weer klaar zijn voor gebruik en veel langer meegaan dan ze dachten. Zo wordt er minder verspild en het milieu gespaard.
 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Reinier Vukkink

Namens organisatie / groep : Repaircafé Wesepe

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Het repaircafé van Wesepe is door het dorp zelf opgezet, onder meer door vrijwilligers te werven via de kerk, Vrouwen van Nu en het Plaatselijk Belang. Wilt u meer informatie over het opzetten van een repaircafé, neem dan contact op met Reinier Vukkink, telefoon 0570-531973.