Schermafbeelding_2017-02-25_om_15.28.51_medium

Groene Loper Balk

01 september 2016

Een nieuwe uitdaging voor MijnGaasterland is dat iedere inwoner binnen vijf minuten fietsen in een natuurgebied of cultuur- landschap kan zijn.

Dit kan nu dikwijls niet. Verschillende Friese dorpen en steden liggen te ver weg van deze gebieden. Anderen liggen wel in de buurt maar zijn er niet direct mee verbonden doordat een kanaal of sloot, een weg of landbouwgrond tussen de bebouwing en het gebied ligt.

 

Veel belangstelling

Uit een door ons gehouden enquête blijkt dat dit initiatief veel mensen in Balk aanspreekt. Daarom is een werkgroepje van actievelingen gevormd die gezamenlijk plannen uitwerkt voor Groene Lopers rond Balk. En er ook voor zorgt dat ze er daadwerkelijk komen. 

Meer weten?

Hotske Batteram: hbatteram@hotmail.com

Info Groene Loper: friesemilieufederatie.nl

 

 

Contactpersoon:

Img_0565_nw_thumb

Hotske Batteram

Namens organisatie / groep : MijnGaasterland

Bekijk profiel

Kijk op http://www.friesemilieufederatie.nl/wat-doen-wij/mens-en-natuur/de-groene-loper/ voor uitgebreide informatie over De Groene Loper.

Doel van het project in Balk e.o. is om verborgen wandelroutes beter zichtbaar te maken en incomplete wandelrondjes af te maken, bv. door met een eigenaar afspraken te maken dat een stukje langs een weiland gewandeld mag worden.