Openingsfeest-7886_kopie_medium

Iepeningsfeest Doarpsmûne Reduzum

31 mei 2023

.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Jeljer Zijlstra

Namens organisatie / groep : Coöperatie Doarpsmûne Reduzum

Bekijk profiel

Zaterdag 20 mei 2023 stond in het teken van het openingsfeest van de Doarpsmûne.Vooral samen met de Mienskip feestvieren vanwege het feit dat er een nieuwe turbine staat. 's Middags was het terrein vol met kinderen, ouders en pakes en beppes. 

Tijdens het officiële gedeelte, ‘s avonds, werd aandacht besteed aan de geschiedenis van de doarpsmûne, hoe god Aeolus in het verleden de wind naar Reduzum bracht en werd de nieuwe naam van de turbine gepresenteerd. 

Duurzaam opgewekte energie biedt kansen voor de omgeving. In Reduzum, Friens en Idaerd weten zij daar wel raad mee. De afgelopen decennia is er flink geïnvesteerd in duurzame initiatieven en het verbeteren van de leefbaarheid in de drie dorpen. Tijdens de ceremonie is ook de nieuwe naam van de turbine gepresenteerd, de 3. Elke wiek wordt vertegenwoordigd door een dorp.

Na het officiële gedeelte speelde de band Why Not. De volgende ochtend werd er de eerste molenpartij georganiseerd door de lokale horeca. Wie weet het begin van een nieuwe traditie.

 

Fotograaf afbeeldingen: Siep van Lingen

 

 

Meer informatie

Meer informatie over dit project via: 
www.dorpsmolen-reduzum.nl

Foto's

Openingsfeest-7924_kopie_small
Openingsfeest-7850_kopie_small