Apple-2814684_960_720_vinti_medium

Burgerveen Proeft

09 december 2016

"Afgelopen zaterdag vond het Voedselfestival 'Burgerveen proeft' voor het eerst plaats in Dorpshuis Marijke. Twee uur lang konden bewoners van Burgerveen en omgeving proeven wat er zoal in de omgeving groeit en geproduceerd wordt.

Van Palingrokerij Eveleens tot de fruitbomen van Rob Blom en van de tomaten van Looije tot de gerookte ganzenborst van Piet Suurd. Veel ondernemers zijn naar Burgerveen gekomen om hun producten te laten proeven. Voor sommigen was het dichtbij en voor anderen wat verder weg. "Het is voor het eerst dat we dit organiseren", vertelt Sjaak Pappe, voorzitter van de dorpsraad. "We werken hard om Burgerveen zelfvoorzienend te maken. En met dit initiatief proberen we bewoners van Burgerveen en omgeving bewust te maken van het voedsel dat in de nabije omgeving te koop is of wat je zelf kunt maken."

Er is bewust voor gekozen om het festival twee uur te laten duren "We wilden gewoon eens kijken hoeveel mensen erop af zouden komen en het is ook nog niet zo'n grote locatie. Wie weet kunnen we het de volgende keer groter aanpakken."

Verschillende buurtbewoners zijn van de partij, onder wie Jantine de Graaf. "Ik heb wel wat fruitbomen in de tuin, maar daarmee gaat het niet altijd zoals ik wil. Hier kan ik vandaag lekker proeven", vertelt ze. "Zelf doe ik de meeste boodschappen nog steeds in de supermarkt, omdat ik er anders een weektaak bij heb om op verschillende plekken mijn eten te halen. Maar als al dat voedsel uit de omgeving op één locatie verkocht zou worden, dan zou ik daar sowieso op overstappen", aldus De Graaf.

Bij de tafel van Zuilverboerderij Van Wees is het regelmatig druk. Mensen staan lekker van de kaasjes te snoepen. "Ik heb verschillende soorten boerenkaas meegenomen en wat melk, zodat de bezoekers dat kunnen proeven. Ik vind het een leuk initiatief en wilde daarom graag komen. Wie weet kan het een groter evenement worden en kunnen we daarmee Burgerveen weer wat meer op de kaart zetten", vertelt Ellie van Wees." Bron: haarlemsdagblad.nl
 

 


Toevoeging websitebeheerder: bekijk hier een foto van dit initiatief.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Sjaak Pappe

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpsbelangen Burgerveen

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De aanleiding voor dit initiatief:

Er is veel voedsel in de nabije omgeving te koop

Het doel van dit initatief:

Burgerveen zelfvoorzienend maken

De (verwachte) resultaten van dit initiatief:

Bewoners van Burgerveen en omgeving bewust te maken van het voedsel dat in de nabije omgeving te koop is of wat je zelf kunt maken