Dagopvang_medium

Tom in de buurt

04 oktober 2016

De dorpsraad vond het belangrijk dat er voldoende dagopvang in Leimuiden kwam en dacht daarbij aan de mogelijkheid om bij de ontwikkeling van nieuwe woningbouwprojecten in Leimuiden, of op een andere (bestaande) locatie, dagopvang voor ouderen te realiseren.

In oktober 2016 is het de dorpsraad gelukt om een pilot te starten van 2 dagen per week voor Dagbesteding voor ouderen in de Spantbar van de Leimuidense sporthal. De bedoeling is dat vanuit deze Dagbesteding terzijnertijd een Dagopvang voor ouderen uit Leimuiden en omgeving (Rijnsaterwoude en Bilderdam) ontstaat, zodat ouderen niet meer noodgedwongen voor Dagopvang naar andere dorpen of gemeenten hoefden te reizen! Dit zou een mooi resultaat zijn.
Begin oktober 2016 is gestart met Tom in de Buurt samen met Wijdezorg en de Driemaster. Naast ouderen is iedereen welkom voor activiteiten en vragen over Zorg en Welzijn. TOM zal zich in het begin richten op de wensen van inwoners die het wijkpunt bezoeken en gezamenlijk bezien welke activiteiten er met elkaar zijn op te zetten. Inmiddels zijn er leuken clubjes van ouderen ontstaan die gezellig handwerken, schilderen en spelletjes doen.

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Co Moolhuizen

Namens organisatie / groep : Dorpsraad Leimuiden

Bekijk profiel

De aanleiding voor dit initiatief:  
Voor ouderen in Leimuiden ontbrak er een mogelijkheid van Dagbesteding en Dagopvang. Ook voor dementerenden is er (nog) geen mogelijkheid in het dorp om opgevangen te worden. Zij moeten daarvoor het dorp uit.


Het doel van dit initatief: 
Het realiseren van Dagopvang, waardoor de leefbaarheid toeneemt. Ouderen kunnen hierdoor het contact met hun directe woon- en leefomgeving behouden.


De (verwachte) resultaten van dit initiatief: 

Bij voldoende kandidaten zal er een Dagopvang voor ouderen in Leimuiden geopend kunnen worden. Dit is een lang bestaande wens van ouderen in Leimuiden (maar ook Rijnsaterwoude en Bilderdam), waar de dorpsraad al enige tijd voor gepleit heeft.