Slim_makkinga_medium

Zelf je zonnecollector bouwen?

26 april 2017

Energiecoöperatie De Eendracht en de Stichting SLIM gaan samen met belangstellenden in 5 weekendsessies, 100 thermische zonnecollectoren bouwen waarvan er 20 worden aangeboden aan dorpshuizen en/of sportclubs. Een zonnecollector warmt tapwater op voor een boiler d.m.v. zonne-energie. Een paneel gaat € 250 euro kosten. Hier komen nog wel installatiekosten bij die afhankelijk zijn van uw locatie. Gewoonlijk zijn twee panelen per huishouden voldoende.

 

Er doen 100 bouwers aan mee waarvan er 20 worden geworven onder de noemer ‘kansjongeren’. ‘Kansjongeren’ zijn schoolverlaters en werkzoekenden die gratis de kans krijgen om in één weekend veel technische en sociale vaardigheden en contacten op te doen. Hiervoor hebben De Eendracht en SLIM een subsidie aangevraagd bij het fonds Ooststellingwerf en is het project door de gemeente onder nummer 19 opgenomen op de kieslijst. Inwoners met een stempas van de gemeente kunnen hun voorkeur op 14 juli tussen 15 en 19 uur, op het Boerestreekplein te Appelscha aangeven. Heeft u belangstelling (ook installateurs voor het installeren van de panelen)  mail dan vrijblijvend naar info@eendracht-ooststellingwerf.nl. Draagt u dit project een warm hart toe, stem dan de 14e op project 19!

Contactpersoon:

Missing_thumb

Eric Schrauwen

Namens organisatie / groep : SLIM Makkinga

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De Energiecoöperatie de Eendracht Ooststellingwerf is dé energiecoöperatie voor Ooststellingwerf. Het doel van de coöperatie is om zoveel mogelijk duurzame energie, lokaal op te wekken; door leden of samen in de coöperatie. Wij functioneren als wederverkoper van echt groene energie van energiemaatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam. Noordelijk Lokaal Duurzaam is een coöperatieve energieleverancier opgericht om de duurzame wensen en projecten van lokale initiatieven in het Noorden te ondersteunen en te versnellen. Neemt u bij de NLD energie af dan kunt u gratis lid worden. De Energiecoöperatie de Eendracht ontvangt vervolgens per klant van deze energiemaatschappij jaarlijks een financiële bijdrage. Zo krijgen we middelen om te investeren in lokale duurzame projecten. 

Website www.eendracht-ooststellingwerf.nl

Foto's

Zonnecollector_small