De-bult-logo-def-72dpi240x126_medium

Natuurbelevingstuin De Bult

01 januari 2014

In 2014 is begonnen met de aanleg van Natuurbelevingstuin De Bult. 2 Hectare groen met verschillende “geniet” gebieden. Zo is er een rustkuil, een pluktuin, een vlinder-idylle, een vuurkuil, een snertplek en zijn er meerdere plekken om te picknicken.

Contactpersoon:

Missing_thumb

Manon Karstens

Namens organisatie / groep : Natuurbelevingstuin De Bult

Bekijk profiel

Aanleiding initiatief:

Dromen over Groen
In de zomer van 2012 heeft de dorpsraad van Nieuwe Wetering deelgenomen aan het project 'Dromen over groen'. Dit project is een initiatief van de gemeenten Teylingen, Zoeterwoude en Kaag en Braassem i.s.m. de provincie Zuid-Holland, boeren en inwoners. Het doel is om op korte termijn, wensen en aanbod aan elkaar te koppelen en op langere termijn te komen tot een klantgericht natuurbeleid. Daar begon dus het dromen ...

Doel van het initiatief:

Maar wat zijn dan onze dromen?
Wij wilden onder de noemers 'Maak van de nood een deugd' en 'Natuurbeleving in en om het dorp', de strook tussen de HSL en Nieuwe Wetering leefbaar maken. De bulten gras en struiken omtoveren tot een natuurbelevingstuin. Een gebied waar genoten kan worden van de natuur door iedereen. Een waterspeeltuin voor kinderen, een pluktuin, een tuin met bankjes waar genoten kan worden van natuur, vogels, vlinders bijen en bloemen. Door het plaatsen van de juiste bomen kan er een filter voor het fijnstof en het geluid van de A4 en HSL worden gemaakt. Wij maken dus van de nood een deugd. 

De resultaten van het initiatief:

Van dromen naar realiseren

Zomer 2014: genoeg gedroomd! Genoeg gedacht! Genoeg afspraken gemaakt! Nu gingen we realiseren.

Herfst 2014: De hoofdstructuur is aangelegd en de Vlinderidylle is ingezaaid. Wat een metamorfose! In dezelfde versnelling werd doorgegaan met de aanplant.

Ook komend voorjaar zal Natuurbelevingstuin De Bult een groen en fleurig jasje aantrekken.

Volg de vorderingen op deze website, op facebook en via twitter.