Het_groene_hart_medium

Veeningen

http://ddveeningen.nl
Drenthe - De Wolden - populatie: 600

 


Veeningen is een van de dorp met 600 inwoners. Het is een dorp dat altijd is opgekomen voor de bewoners en aantrekkelijk is om te wonen. In 2013 is door het dorp een dorpsvisie opgesteld. De bewoners waardeerde het dorp hoog (score 7.3). Op basis van de suggesties van de bewoners is een actieplan opgesteld om het dorp nog aantrekkelijker te maken. De meest in het oog springende verbeteringen zijn de realisatie van “Het Groene Hart” en de dorpsommetjes.

De bewoners van Veeningen zijn heel trots op de positieve ontwikkeling van het dorp. Die positieve ontwikkeling wordt ook bewezen door de prijzen die Veeningen gewonnen heeft zoals icoon van Drenthe van Groen Dichterbij (Oranje Fonds, Postcodeloterij, IVN en Buurlink), de 2e prijs bij de landelijke dorpsvernieuwingsprijs (Landelijke Vereniging van Kleine Kernen) en Kern met Pit 2014.

Veeningen is een groen en leefbaar dorp waar mensen initiatief durven te nemen, voor elkaar klaar staan en samen werken aan een toekomst.

 

Alle initiatieven van Veeningen

Plaatselijk Belang Veeningen

Het_groene_hart_normal

Dorpsvisie

Vanaf: 30 januari 2011

In 2011 is door de bewoners van Veeningen de dorpsvisie (zie bijlage onder 'Documenten') opgesteld. De basis van de visie is een enquête (zie bijlage onder 'Documenten') voor de...