Ontwerp_t_laefhoes-768x395_medium

’t Laefhoês America

01 januari 2016

Al tien jaar lang probeert huisarts Jan van Dongen een gezondheidscentrum in America te realiseren. Door samenwerking tussen zorgverleners in één gebouw kan zorg voor het dorp behouden blijven.

 

Het toekomstige gezondheidscentrum gaat een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapeut, podotherapeut, psychologenpraktijk en een diëtiste herbergen. Ook De Zorggroep neemt zijn intrek in het gebouw. Daarnaast wordt nog gezocht naar een tandarts.

 

 

http://www.gezondheidscentrum-america.nl/nieuws/

 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Marco Hesp

Namens organisatie / groep : Dorpsraad America

Bekijk profiel

Missie
Uitbouwen van gezondheidszorg en welzijn voor America (en de daarmee verbonden omgeving) waarbij vooral de combinatie van ontmoeten, welzijn en gezondheid centraal staat, met ’t Laefhoês als basis. ‘t Laefhoês herbergt het gezondheidscentrum America en fungeert als ontmoetingsplek. Er wordt geïntegreerde, laagdrempelige en kwalitatief hoogwaardige professionele eerstelijns zorg geboden, in nauwe afstemming met de bewoners en hun eigen inzet voor zorg en welzijn. De combinatie van zorg en welzijn in één gebouw, waar de elementen van positieve gezondheid samenkomen, draagt bij aan een optimaal leefklimaat voor jong en oud.
.

Visie
’t Laefhoês stimuleert een actieve inzet en eigen regie van bewoners in het behouden of verkrijgen van welzijn en gezondheid. De zorg- en dienstverleners van ‘t Laefhoês ondersteunen hierbij vanuit hun specifieke kennis en kunde. ‘t Laefhoês groeit binnen vijf jaar uit tot hét kruispunt voor zorg en welzijn in America (en omgeving). ‘t Laefhoês biedt een inspirerende werkomgeving waarin professionals en vrijwilligers met elkaar samenwerken en zorg en welzijn zoveel mogelijk geïntegreerd wordt aangeboden. Samen (bewoners en professionals) neemt men verantwoordelijkheid voor het realiseren van een leefomgeving waar mensen met plezier willen en kunnen leven en wonen.