Onbeparkt Holdbaar

Over het project Mediatheek
Logo_partner
Adresgegevens:
Nassaukade 4
9411 KG
Bezoekadres: Beilen
www.dorpenoverleg.nl

Onbeparkt Holdbaar Midden-Drenthe
Voor het laatst bijgewerkt: 11 juli '16

Onbeparkt Holdbaar 1 is afgerond (2013 en 2014)

Dorpshoezen Onbeparkt Holdbaar 2 is in oktober 2015 gestart met als doel de dorpshuizen te verduurzamen en daarnaast te laten functioneren als vliegwiel voor de duurzaamheidsaspecten.

Het gebouw

Als praktische start zijn de Event rapporten van Onbeparkt Holdbaar 1 weer ter hand genomen. Dit zijn energiescans van de dorpshuizen met daarin adviezen om het dorpshuis meer energie zuinig te maken. De inhoud is besproken met de besturen van de dorpshuizen om deze te vertalen naar praktische stappen in het kader van het duurzaam beheren en verbeteren van het dorpshuis. Op deze manier kan ook een verder bewustwordingsproces ontstaan voor verdere stappen in het kader van de relatie tussen duurzaamheid en leefbaarheid.

11 Van de 17 dorpshuizen hebben aan de hand van dit onderzoek middelen toegekend gekregen van de gemeente om hun dorpshuis/buurthuis te verbeteren. Zomer en najaar 2016 zullen de gebouwen aangepakt worden.

Bewustwording en gedragsverandering

Duurzaamheid gaat verder dan een energiezuinig dorpshuis - met de campagne Dorpshoezen Onbeparkt Holdbaar stimuleren we dorpshuis en bewoners om samen te werken aan nieuwe duurzame intiatieven.  De campagne is gestart op 1 juli '16 en loopt tot 1 april '17.  

Dorpshoezen Onbeparkt Holdbaar II is een initiatief van het Dorpshuizenoverleg Midden-Drenthe in samenwerking met het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, de Gemeente Midden-Drenthe en Welzijnswerk Midden-Drenthe. Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.