Img_9548_medium

600 jaar Dirksland, voor en door Dirkslanders

17 maart 2016

Dirksland bestaat in 2016 600 jaar.

De gemeente Goeree-Overflakkee had het verzoek aan de dorpsraad Dirksland gedaan om feestelijkheden rondom dit 600 jarig bestaan te organiseren. Dit heeft de vereniging met veel vrijwilligers opgepakt en er een geweldige happening van gemaakt. Ontzettend veel inwoners hebben deelgenomen aan de festiviteiten en veel vrijwilligers hebben dit mogelijk gemaakt. 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Gelein Ruts

Namens organisatie / groep : Dorpsraad Dirksland

Bekijk profiel

Een greep uit de festiviteiten 600 jaar Dirksland:
-Rien Poortvliet schilderijenroute: in het dorp stonden schildersezels met tekeningen van Rien Poortvliet.
-Fototentoonstellingen:
Gedurende de hele periode zijn er fototentoonstellingen in de Geldershof, het Ziekenhuis Van Weel Bethesda en het Activiteitencentrum van Careyn geweest.
-Rondwandelingen met gids op iedere 1e zaterdag van de maand.
-Les over 600 jaar Dirksland:
Lessen over Dirksland voor de basisscholen.
- Koningsdag :
Openingsconcert 600 jaar Dirksland op het podium bij de Reginahof met optreden van Fanfare Amicitia, Amicitia for Kids, Slagwerkgroep en het Flakkees Piratenkoor.
Tijdens de Oranjemarkt zijn demonstraties van oude ambachten gegeven.
-Optreden van Watch!Else
Een avondvoorstelling in De Schakel die vrij toegankelijk was voor iedereen.
-Optreden van WayBeyond
Een avondvoorstelling in de Schakel die vrij toegankelijk was voor iedereen.
Gedichten/verhalen en concert van Fiori Musicali:
Een aantal leerlingen van de Inktvis en de Prins Maurits lezen gedichten/verhalen voor met als thema ì600 jaar Dirksland, toen en nu.
-Kofferbakmarkt
-Presentatie foto’s en dia’s over Dirksland
- Optreden van de lokale zangkoren Excelsior en Sursum Corda
Excelsior en Sursum Corda traden op in de Nederlands Hervormde Kerk. Het geheel werd afgewisseld met het voorlezen van gedichten door dichters van Woord en Kunst.
-Uitreiking speciale editie van de Ouwe Waereld
- Afsluiting 600 jaar Dirksland
Grote afsluiting van de viering van 600 jaar Dirksland tijden Open Monumentendag met bezichtigingen historische panden en een afsluitend vuurwerk. 

 

Als allerlaatste onderdeel van 600 jaar Dirksland is op 22 december de onthulling van een standbeeld als blijvende herinnering van 600 jaar Dirksland geweest. Kunstenaar Joep Luyks heeft in opdracht van de Dorpsraad en het Ziekenhuis een “Verbeelding” in brons gemaakt van Paulina van Weel. Zij heeft de bouw/stichting van het ziekenhuis in Dirksland mogelijk gemaakt door een legaat van Fl. 1.000.000,- Het Ziekenuis is de een van de grootste werkgevers op Goeree-Overflakkee. De Verbeelding is geplaatst voor de ingang van het Ziekenhuis