• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • De Top van Onderop

De Top van Onderop

6 december 2023 in het Spant! Bussum

Graag delen we deze uitnodiging van het Nationaal Klimaat Platform.

Johannes Lankester (coördinator van het Netwerk Duurzame Dorpen) geeft samen met Sybrand Frietema de Vries (Energiewerkplaats Fryslân) een workshop in Sessieronde 1: 

Zo worden Friese dorpen duurzaam
"In Friesland organiseren ze hun eigen verduurzaming. Niet de doelstelling van de overheid is leidend, maar de behoefte van de gemeenschap. Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen. Veel mensen willen ook graag meedoen. ‘Agendaloos werken’ noemen ze dit. Het is een aanpak die zich in Friesland heeft bewezen en landelijk toepasbaar is. Johannes Lankester, coördinator Netwerk Duurzame Dorpen en Sybrand Frietema de Vries, ervaringsdeskundige en ondersteuner collectieve warmte bij de Energiewerkplaats Fryslân, delen hun succesfactoren."

Het bruist en borrelt van de initiatieven die Nederland klimaatneutraal maken. De toekomst is al volop in de maak. Dat laten we op 6 december zien op De Top van Onderop.

Terwijl in Dubai de wereldleiders vergaderen over noodzakelijk klimaatbeleid organiseren wij, samen met een heel aantal andere collega-organisaties, onze eigen Top: een dag vol verrassende workshops, panels en plenaire sessies. Bijvoorbeeld hoe afdelingen in zorginstellingen zelf zijn gaan verduurzamen. Of hoe huizen en kantoren sneller ’Paris Proof’ worden gemaakt dan de overheid voorschrijft. En het gesprek tussen jongeren die meer tempo willen en de oud-milieuministers Ed Nijpels, Jacqueline Cramer en Pieter Winsemius die ooit hard aan klimaatbeleid trokken. En nog veel meer.

Leer van de succesverhalen, deel goede ideeën, verwonder je over innovatieve oplossingen en leg nieuwe contacten.

Kom je ook naar deze inspirerende dag?

Bekijk hier het programma 

Meld je dan hier aan!

Graag tot 6 december!