• Home
  • »
  • Footer: Over NDD
  • »
  • Over Netwerk Duurzame Dorpen

Over Netwerk Duurzame Dorpen

Ontmoeten, delen & inspireren

Het Netwerk Duurzame Dorpen (NDD) is een landelijk netwerk van, voor en door dorpen die (samen) werken aan een duurzame toekomst. Het Netwerk organiseert de ontmoeting tussen dorpen en biedt een (internet) platform voor het delen van kennis en ideeën waardoor dorpen elkaar inspireren. Iedereen, die een bijdrage aan een duurzame ontwikkeling in dorpen wil leveren, zich kan verbinden aan het Netwerk.

In het Netwerk laten dorpen zien dat ze werken aan een duurzame leefomgeving. Dit kan op veel thema’s. Van Afval & Kringlopen tot Zorg & Welzijn.
Of een dorp nu al grootse initiatieven realiseert of juist een eerste informatieavond organiseert, elke stap telt!

In het Netwerk komt u dus eenvoudige en veelomvattende initiatieven tegen. Dorpen beschrijven hun initiatieven en kunnen documenten en ander materiaal uploaden. Als u meer over een bepaald initiatief wilt weten dan kunt u direct contact opnemen met het betreffende dorp.
Uw dorp hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en u kunt meteen aan de slag!
Alle dorpen in Nederland kunnen meedoen en zichzelf inschrijven. Ze worden per provincie weergegeven.
Het Netwerk Duurzame Dorpen is een landelijk platform en heeft provinciale steunpunten.

In het Netwerk zijn ook deskundigen, partners , gemeenten en themagroepen actief. Zij kunnen dorpen helpen bij hun activiteiten. Deskundigen in heel Nederland kunnen zichzelf, net als de dorpen,  zonder tussenkomst van een organisatie inschrijven. Ze worden per provincie getoond . Partners, gemeenten, themagroepen zijn alleen te vinden als er een provinciaal steunpunt is. Dit geld ook voor de weergave van projecten en activiteiten.
Er is een module “Vrienden Van” ontwikkeld. Hier kunnen bedrijven laten zien dat ze sympathie hebben voor het Netwerk Duurzame Dorpen en kunnen ze, tegen vergoeding, hun producten en diensten onder de aandacht brengen.
Het Netwerk heeft ook  landelijke netwerkpartners die voor dorpen  in Nederland interessant zijn. 

 Netwerk Duurzame Dorpen is een project van
Stichting Doarpswurk 
BTW-nummer: NL8003.89.451
KvK-nummer 41004055
Doarpswurk is een ANBI