• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Fossielvrije Karavaan nei de Takomst reist door Leeuwarden en Grou

Fossielvrije Karavaan nei de Takomst reist door Leeuwarden en Grou

De Karavaan nei de Takomst, een fossielvrije tocht door Fryslân, doet op donderdag 26 mei Leeuwarden en Grou aan. Deelnemers gaan lopend, fietsend, varend of rijdend op een duurzame inspiratietocht. Voormalig politicus Jan Terlouw geeft afsluitend een lezing in de Sint Piterkerk in Grou. Aanmelden kan nu via www.karavaan.frl.

De Karavaan vertrekt ’s ochtends bij BOSK op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden en reist langs Goutum, Wirdum en Reduzum. “We maken onder andere kennis met mensen die door motivatie en doorzettingsvermogen eindelijk hun nieuwe dorpsmolen mogen plaatsen. Van Reduzum naar Grou gaan we elektrisch varend via het Swin”, vertelt Tsjeard Hofstra, mede-initiatiefnemer.

Hofstra vraagt mensen zich op te geven voor de Karavaan nei de Takomst. “Sluit je aan bij de Karavaan! Geef je op via www.karavaan.frl en maak kennis met duurzame initiatieven in Fryslân.”

Initiatiefnemers

De Karavaan nei de Takomst is een initiatief van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, SDG Netwurk Fryslân, de Friese Milieu Federatie en Doarpswurk. wil bestaande duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten door een podium aan te bieden voor een geïnteresseerd publiek.