• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Heel Fryslân kookt!

Heel Fryslân kookt!

Doet jullie dorp ook mee?
 

Samen eten is samen genieten. Het zorgt voor onderling contact en verbinding. En daar gaat het in de World Food Week ook over. Ben jij een kookliefhebber, organiseer je maaltijden voor je wijk, dorp of moestuin? Wil je bewuster koken of doe je dat al? Doe dan mee aan Heel Fryslân kookt en kook in de World Food Week een maaltijd die het verschil maakt voor je familie, buurtrestaurant, dorpshuis, vrienden of restaurant.  Vers, met meer groenten en vlees, producten van het seizoen en uit de regio. Alle maaltijden gaan we vermelden op de website www.worldfoodweek.nl (tenzij je dat niet wilt). En onder alle inzendingen verloten we gratis kaartjes (ter waarde van €35,75 per kaartje) voor het speciale Bûter, Brea en Dutch Cuisine diner bij het Friesland College op donderdagavond 17 oktober. Daarnaast komen er voor deelnemers aan Heel Fryslân kookt nog veel meer leuke dingen aan! Je kunt je maaltijd aanmelden op: www.worldfoodweek.nl/heel-fryslan-kookt/.

Programma

Op www.worldfoodweek.nl is ook de rest van het programma van de week te vinden. Waaronder impact diners, eten bij de boer, kookworkshops, het LF 2028 project #Sipelsop, Festival B, supermarktsafari’s, activiteiten in winkels, lezingen en symposia. Zo gaat tijdens de week de Friese Voedselbeweging van start, vindt er een congres plaats over ‘de echte waarde van ons voedsel’ en een symposium over ‘wat is een gezonde schoolkantine/wat is gezond eten? Wil jij ook meedoen? Meld je dan aan via de website. Daar kun je je ook registreren voor de nieuwsbrief. Elke dag komen er nieuwe activiteiten bij dus houd de website in de gaten.

Inspiratie nodig? Meld je dan aan voor de gratis kookworkshop ‘koken met groente‘ op 8 oktober (in Doarpstún Snakkerburen)9 oktober (in Ús Hôf Sibrandabuorren) of 18 oktober (in de nieuwe kookstudio van Mama Mascha in Leeuwarden). Of klik hier voor inspiratievideo’s van Dutch Cuisine en Gastronomixs over koken met groente.

Op 15 oktober start de Friese Voedselbeweging tijdens het Congres 'De échte waarde van ons voedsel'. De Voedselwerkplaats van Netwerk Duurzame Dorpen is hier bij betrokken. Wil je hier ook bij zijn? Meld je hier aan

Van 14 t/m 20 oktober a.s. vindt in Fryslân de World Food Week plaats. Een hele week lang over genieten van eten dat het verschil maakt voor je gezondheid, het klimaat, de bijen en de boer. In de World Food Week is er van alles te doen. Voor en door alle Friezen. De week maakt ook deel uit van het LF2028 legacy programma.