• Home
  • »
  • Uitgelicht
  • »
  • Leefbaarheid Innovatie Challenge 2020

Leefbaarheid Innovatie Challenge 2020

Onderstaand bericht staat op de website van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Meedoen kan tot 1 juni 2020!

Hoe kunnen we de leefbaarheid in wijken & buurten verbeteren? Doe mee met de Leefbaarheid Innovatie Challenge 2020! We zijn op zoek naar de beste ideeën én (bestaande) initiatieven en projecten die de leefbaarheid in wijken en buurten kunnen verbeteren.

De beste ideeën maken door het insturen van een uitgewerkt concept kans op mooie geldprijzen. Bestaande en nieuwe initiatieven en projecten die (nog meer) impact willen maken om zo de leefbaarheid in steeds meer wijken en buurten te verbeteren ondersteunen we met innovatiebudgetten.

Er zijn twee opties:

*Ideeën voor de leefbaarheid
Hoe kunnen mensen zelf bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk & buurt?

In veel wijken en buurten is de leefbaarheid nog altijd niet zoals we zouden willen dat het zou moeten zijn. De grote uitdaging zit ‘m in het feit dat er geen ‘eenvoudige’ oplossing voor het verbeteren van leefbaarheid is. De leefbaarheid wordt namelijk beïnvloed door ontzettend veel verschillende zaken, die ook nog eens van persoon tot persoon en van buurt tot buurt kunnen verschillen. Hoe kunnen mensen zelf bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk & buurt? Wij zijn op zoek naar de beste ideeën!
Lees verder op de website van het Ministerie van BZK

*Initiatieven en projecten voor de leefbaarheid
Gezocht om op te schalen: initiatieven en projecten die de leefbaarheid in wijken & buurten bewezen verbeteren.

In veel wijken en buurten is de leefbaarheid nog altijd niet zoals we zouden willen dat het zou moeten zijn. De grote uitdaging zit ‘m in het feit dat er geen ‘eenvoudige’ oplossing voor het verbeteren van leefbaarheid is. De leefbaarheid wordt namelijk door ontzettend veel verschillende zaken beïnvloed, die ook nog eens van persoon tot persoon en van buurt tot buurt kunnen verschillen.
Lees verder op de website van het Ministerie van BZK
 


Bron tekst en foto: website Leefbaarheidschallenge/StartHubs