Leerschool Permacultuur, proeftuin Oerfloed

Permacultuur2_leerschool_fryslan_partner
Adresgegevens:
Bezoekadres Boksumerdyk 5
9084 AA
Bezoekadres: Goutum
oerfloed.nl

De Leerschool Permacultuur wil permacultuur in Friesland op de kaart zetten. Permacultuur biedt mogelijkheden om ecosystemen te herstellen en biodiversiteit te bevorderen. Het is een ontwerpsysteem waarbij de natuur de inspiratiebron is. Door specifiek ontwerp en herstel van ecosystemen kan de Leerschool Permacultuur zorg dragen voor een voortdurende levenscyclus van de mens. De Leerschool geeft hier voorlichting over, maar ook basistrainingen.


Daarnaast heeft zij een groot project aan de Boksumerdyk op een terrein van de gemeente Leeuwarden; De Oerfloed. Dit betreft anderhalve hectare voormalig maïsland dat ingericht is/gaat worden tot eetbaar speellandschap en een open leslokaal voor Permacultuur. Het is een plek die mensen inspireert en die is opgezet vanuit co-creatie. De kracht zit in de mensen die het vormen. Een ieder komt, samen met anderen, vanuit zijn eigen passie werken aan de ontwikkeling van het terrein (met gesloten beurs). Mensen kunnen er gewoon tijd doorbrengen en genieten. De tuin is van en voor iedereen.

 

Ondersteuningsaanbod

Voeding_original

Permacultuur breed

Permacultuur is een ontwerpmethode, om leefomgevingen te ontwerpen, die zijn inspiratie haalt uit de natuur. Die de diversiteit, de stabiliteit en de veerkracht vertonen van natuurlijke ecosystemen. Het resultaat is een zelfonderhoudend systeem, waarin zich samenwerkingsverbanden creëren. Dit gebeurt  in de tuin maar ook in huis en in de samenleving, deze facetten behoren tot de essentie van Permacultuur. Het systeem stimuleert ons om zelfvoorzienend en vindingrijk te zijn. Kortom permacultuur is een ontwerpsysteem voor een duurzaam leven.

Wij bieden dorpen ondersteuning bij het...

Lees meer