• Home
  • »
  • Friese Milieu Federatie
  • »
  • Fryslân Zoemt!
Natuur-landschap_original Natuur & Landschap

Fryslân Zoemt!

Stimuleren van bijen- en vlinderweides op braakliggende terreinen

Bloeiende bloemen, zoemende bijen, fladderende vlinders en fluitende vogels, wie wordt daar niet blij van? Het is mooi om te zien, aantrekkelijk om in te wandelen én nuttig bovendien, want bijen en insecten zijn onmisbare schakels in de voedselketen.

Daarom is het van belang dat er voldoende bloemen en kruiden zijn voor bijen om te kunnen leven. Samen kunnen we de bij een handje helpen door een geschikte leefomgeving te creëren: bijenweides. 

 

Maak je eigen bijenweide!

Weet jij een geschikte locatie voor een bijenweide? Dat kan zijn een braakliggend terrein, een grasveldje waar niks mee gebeurt of zelfs je eigen tuin. Wij zorgen voor het kruidenmengsel en advies. “We slaan twee vliegen in één klap”, aldus projectleider Arnoud de Vries. “De leefomgeving wordt er met de bloeiende bijen- en vlinderweides een stuk aangenamer op. Bovendien profiteren bijen en andere insecten ervan.”

Mensen met plannen voor de aanleg van bijenweides kunnen zich aanmelden. Het plan is om twintig bijen- en vlinderweides in te zaaien. Het gaat in totaal om 10 hectare.

 

Meedoen? Kijk voor meer informatie op de website van de Friese Milieufederatie.


Contactpersoon

Arnoud de Vries

E-mail: a.de.vries@friesemilieufederatie.nl

Tel: 06-86868846

Website: http://www.friesemilieufederatie.nl/wat-doen-wij/mens-en-natuur/fryslan-zoemt/

Natuur-landschap_original Natuur & Landschap
  • Bij_partner