Friese Milieu Federatie

Logo_fmf_partner
Adresgegevens:
Agora 6
8934 CJ
Bezoekadres: Leeuwarden
www.friesemilieufederatie.nl

De Friese Milieu Federatie maakt zich sterk voor de ontwikkeling van een duurzaam Fryslân, waarin een vitale natuur, een gezond milieu en een robuust landschap centraal staan. Wij lopen voorop om kansrijke en duurzame vernieuwingen te stimuleren en dagen anderen uit tot een bijdrage en tot samenwerking.

Ondersteuningsaanbod

Natuur-landschap_original

Fryslân Zoemt!

Stimuleren van bijen- en vlinderweides op braakliggende terreinen

Bloeiende bloemen, zoemende bijen, fladderende vlinders en fluitende vogels, wie wordt daar niet blij van? Het is mooi om te zien, aantrekkelijk om in te wandelen én nuttig bovendien, want bijen en insecten zijn onmisbare schakels in de voedselketen.

Daarom is het van belang dat er voldoende bloemen en kruiden zijn voor bijen om te kunnen leven. Samen kunnen we de bij een handje helpen door een geschikte leefomgeving te creëren: bijenweides. 

 

Maak je eigen bijenweide!

Weet jij een geschikte...

Lees meer
Nnd_gui_themas_original_original

Energiewerkplaats

De Friese Milieu Federatie ondersteunt samen met Doarpswurk initiatiefnemers die gericht zijn op het ontwikkelen van een duurzame samenleving op lokaal niveau. Naast het regelmatig aanbieden van netwerkbijeenkomsten waarbij initiatiefnemers elkaar ontmoeten, ideeën delen en elkaar inspireren, worden initiatieven bijgestaan met raad en daad.
 

Door o.a.:
 

  • vinden van antwoorden op inhoudelijke en organisatorische vragen, zoals: Hoe koop ik gezamenlijk zonnepanelen in? Hoe kan ik gebruik maken van het verlaagd belastingtarief als energie coöperatie?, Hoe start ik een...

Lees meer