Tintestein.foto.3_medium

Ons Tintestein

01 maart 2014

Basisschool Tintestein heeft na afloop van schooljaar 2013-2014 helaas de deuren moeten sluiten wegens te weinig leerlingen (op het laatst waren er nog maar 48 leerlingen, terwijl het er volgens de norm 68 zouden moeten zijn). Er wordt gewerkt aan herbestemming van het pand tot een ontmoetingsplaats voor inwoners en verenigingen door inwoners van Tinte i.s.m. de gemeente Westvoorne. 


Dit burgerinitiatief gaat zorgen voor een kloppend hart voor het culturele, maatschappelijke en sportieve verenigingsleven in Tinte. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor een breed gebruik door 10 verenigingen. 

 

Een bruisend verenigingsleven is cruciaal om Tinte leefbaar te houden. En een plek die het cement van het verenigingsleven kan zijn. Het beschikbaar komen van Tintestein, een voormalige basisschool, is een enorme kans.
Tintestein kan het thuis van verenigingen worden en met dit initiatief wordt een historisch en karakteristiek pand dat centraal in Tinte ligt behouden. 

Contactpersoon:

Missing_thumb

Jaap Roskam

Namens organisatie / groep : Stichting Ons Tintestein

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

De aanleiding voor dit initiatief: 

Sluiting basisschool Tintestein

Het doel van dit initiatief:

Behoud historisch gebouw en de leefbaarheid in Tinte

De (verwachte) resultaten van dit initiatief:

Minimaal 250 vrijwilligers zijn jaarlijks betrokken bij activiteiten die plaatsvinden in het gerenoveerde Tintestein. Er zal door vrijwilligers in het gebouw een BUURTWINKEL worden ingericht in samenwerking met een school voor speciaal onderwijs.

Foto's

Tintestein.foto.1_small
Tintestein.oude_foto_small
Tintestein__small