Sinnedak_medium

SDE+ subsidie voor groot zonnedak Trynwâlden

09 augustus 2017

Trynergie heeft afgelopen week de belangrijke SDE+ subsidie toegekend gekregen. Daarmee gaan we vóór de zomer van 2018 een groot zonnedak in de Trynwâlden realiseren. De zonnestroomcentrale is gepland op het dak van loonbedrijf Jelle Bijlsma in Gytsjerk. De ruim 4.000 panelen hebben een vermogen van ongeveer 1,5 MW. Dit is voldoende voor het verbruik van zo’n 450 huishoudens. Daarmee zorgt Trynergie voor haar eerste eigen energiebron. Een belangrijke stap om de regio Trynwâlden te verduurzamen. De stroom zal verkocht worden aan een duurzame energieleverancier.

Energiecoöperaties die hernieuwbare energie gaan produceren kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. Omdat dergelijke grote zonnedaken nog niet  kunnen concurreren met goedkope kolenstroom heeft de Rijksoverheid hier een subsidieregeling voor ingesteld. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken  de ontwikkeling van grootschalige duurzame energievoorziening in Nederland.  De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van grijze stroom en duurzaam opgewekte stroom. Voor het Trynwâldster zonnedak  wordt de subsidie uitgekeerd voor een periode van  15 jaar.

Naast dit zonnedak ontwikkelt Trynergie ook zeven zonnedaken voor collectieve opwek binnen de postcoderoosregeling. Op zeven Trynwâldster bedrijfsdaken worden op elk ongeveer 200 panelen geplaatst. Aan het project Zeven Trynwâldster zonnedaken kunnen Trynwâldster particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties meedoen die geen panelen op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen. Zij krijgen dan gedurende 15 jaar hun energiebelasting terugbetaald.

Contactpersoon:

P1010275_thumb

Corien van der Linden

Namens organisatie / groep : Trynergie

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Kijk voor meer informatie over Trynergie op: 

http://trynergie.nl/