Trynergie_zet_'m_op_60_medium

Trynergie zet ‘m op 60

28 april 2021

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80°C, maar werken efficiënter op 60°C. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Op de site zetmop60.nl staat heel gemakkelijk uitgelegd hoe je dit doet. Mocht het zelf niet lukken, dan helpt je lokale energiecoöperatie Trynergie je ook graag.


In de afgelopen maanden heeft Trynergie meer dan 70 mensen kunnen bewegen om mee te doen aan de actie van Urgenda om zoveel mogelijk ketels op 60°C in te stellen. Daarmee is er een mooie besparing voor het milieu én een besparing op de gasrekeningen van de deelnemers gerealiseerd. Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Voor deze actie is de samenwerking met lokale energiecoöperaties in het hele land gezocht. Trynergie heeft hier graag aan meegedaan. Uit de meest actieve energiecoöperaties bij deze actie zijn een aantal prijswinnaars geloot en Trynergie is beloond met een prijs van €500!!


Maar ook voor de deelnemers zelf waren er mooie prijzen te winnen. De winacties zijn op 23 april afgesloten, maar het loont natuurlijk nog steeds om je ketel op 60°C af te stellen. Dit levert al gauw een besparing op, die kan oplopen tot wel €60 per jaar! En het is beter voor het milieu. Nog steeds een win-win!


Enkele reacties van deelnemers:

“Je CV ketel op 60 is even makkelijk als je radiator iets lager zetten. Gewoon effe doen!”

“Ik was in de veronderstelling dat ik niet aan mijn cv-ketel moest morrelen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Goed voor de aarde en ook voor mijn portemonnee, mooi toch?”

“Ik doe het voor morgen.”

“4 jaar geleden heb ik m’n cv-ketel op 60 graden gezet en ik heb al 240 euro bespaard!”

Contactpersoon:

P1010275_thumb

Corien van der Linden

Namens organisatie / groep : Trynergie

Bekijk profiel

Inhoudelijke Informatie

Meer informatie over dit initiatief:

www.trynergie.nl