Woon-en-energiemarkt_medium

Woon en energiemarkt van alle markten thuis

16 februari 2016

De schattingen lopen uiteen van 120 tot 150 bezoekers.

Allemaal bezoekers die gehoor gaven aan de oproep voor een speciale woningenergiemarkt op 13 februari in Oentsjerk. Speciaal, omdat de markt werd georganiseerd door het Energie(k)loket en Trynergie. Voor wie het nog niet wist: Trynergie is een lokale energiecoöperatie zonder winstoogmerk, opgericht door enthousiaste idealisten en realisten. Trynergie is actief in de Trynwâlden, dat is dus in een behoorlijk aantal dorpen (rond) Gytsjerk en Oentsjerk. De gezamenlijke organisatie maakte dat deze bijzondere woonenergiemarkt van alle markten thuis was.

Bezoekers kwamen dan ook met de meest uiteenlopende vragen en zodoende waren alle standshouders met hun eigen specifieke informatie voortdurend in gesprek met enthousiaste mensen.

Uiteenlopende informatie doch met een eenduidige missie: energieverbruik beperken en putten uit schone bronnen. Dat maakte deze zaterdag toch echt weer heel bijzonder.
De bezoekers waren duidelijk aangenaam verrast over het aanbod dat er was in het gezellig en sfeervol ingerichte gebouw Pro Rege. En laat daar vooral de markt voor bedoeld zijn!

 

Contactpersoon:

P1010275_thumb

Corien van der Linden

Namens organisatie / groep : Trynergie

Bekijk profiel

 

Een greep uit de vragen 

Jonge mensen die op zoek zijn naar een eigen koopwoning. Nieuwbouw of bestaand: wat sluit het beste aan bij de specifieke wensen? Of senioren die wellicht de eigen woning op korte termijn gaan verkopen doch willen weten of investeren in energiemaatregelen nog zinvol is. En wat te doen als er recent is geïsoleerd maar er toch nog sprake is van een klamme vloer? Een greep uit de vragen bij het energie(k)loket en de gemeentestand.

Quick Scan 

Opnieuw werd vandaag door het Energie(k)loket een flink aantal Quick Scan inspecties uitgeschreven. Een buitengewoon goede keuze voor (potentiële) woningbezitters om er zodoende achter te komen welke energiemaatregelen voor hun (nieuwe) woning zijn gewenst. Met dit rapport kan de (toekomstig) woningeigenaar nagaan wat energiebesparing moet kosten en vooral wat het gaat qua geld en woongenot gaat opleveren.

Samenwerkingsovereenkomsten ondertekend

Tijdens deze markt werden samenwerkingscontracten getekend met drie verenigingen uit de Trynwâlden: de Singelwrotters, voetbalvereniging VC Trynwâlden en korfbalvereniging DFD. Hiermee versterkt Trynergie de komende jaren de leefbaarheid in de Trynwâlden.

 

Foto's

Dsc01137-1375x875_small
Bezoekers-markt_small
Dsc01129-1375x875_small
Bezoekers-markt-3_small
Bezoekers-markt-4_small