140125_foto_overhandiging_cheque_hoekstra_zvt_2013_medium

Zonnecollectief 2013 succesvol afgesloten

24 januari 2014

Vrijdag 24 januari heeft de projectgroep ‘Zon van Tryntsje’ haar zonnecollectief 2013 succesvol afgesloten. De belangstelling voor deze gezamenlijke inkoop van zonnepanelen in de Trynwalden was groot. De leverancier van de zonnepanelen, The Sun Factory, heeft 19 huishoudens blij mogen maken met betaalbare zonnepanelen. Hierdoor wordt er 54.120 Wp aan groene stroom opgewekt,  waardoor er 28934 kg CO² minder wordt uitgestoten per jaar.

 
Uitstekende kwaliteit
 
“Wij willen de wereld in goede en als het kan betere staat doorgeven aan de komende generaties”, zo luidde de hartenwens van de werkgroep Groenkerk. Om dit te realiseren heeft de werkgroep in april 2013 voor de tweede maal een zonnepanelenactie gelanceerd. Ditmaal werden inwoners van de hele Trynwâlden enthousiast gemaakt voor de aankoop van zonnepanelen. De keuze van de leverancier viel op The Sun Factory van Hoekstra Suwâld. ‘The Sun Factory levert installaties van uitstekende kwaliteit tegen een prima prijs. De zonnepanelen van The Sun Factory gaan meer dan 25 jaar mee, hiermee is kwaliteit en opbrengst voor een lange periode gegarandeerd’, aldus Karel van der Linden van werkgroep Groenkerk, die uiterst tevreden is over de geleverde systemen en de uitstekende service.
 
Kosten dalen
 
De inkoop, levering en installatie van de zonnepanelen is door gezamenlijk inkopen een stuk functioneler, waardoor de kosten dalen en de terugverdientijd van de zonnepanelen lager ligt. Naast de positieve bijdrage aan het milieu hebben de zonnepanelen ook nog een ander mooi voordeel opgeleverd. Gelbrig Hoekstra, directeur van Hoekstra Suwâld, reikte tijdens de afsluiting van het zonnecollectief een cheque t.w.v. € 500 uit aan de werkgroep. Dit geld komt ten goede aan nieuwe projecten om de Trynwâlden nog duurzamer te maken.
 
Nieuwe actie Zon van Tryntsje 2014
 
Onlangs is de nieuwe energiecoöperatie van de Trynwâlden ‘Trynergie’ van start gegaan. Zij neemt de acties van Groenkerk die betrekking hebben op gebruik en besparing van energie vanaf nu over. Trynergie start nu de Zon van Tryntsje actie 2014 op.  Op dit moment wordt hard gewerkt aan de website van Trynergie. Om te zorgen dat alle Trynwâldsters alvast kunnen inschrijven voor deze actie vindt u op de website www.groenkerk.nl/acties alvast een inschrijfformulier. Trynergie wil samen met u op weg naar een energieneutraal Trynwâlden.
 

Foto's

Zon_paneel_en_bloeml_small