Img_5363_medium

Met mekaor an taofel

12 april 2016

Een initiatief genomen door Resto van Harte chefkok Jan willem Vrieling om in het dorp Zwiggelte een wekelijks terugkerend diner te organiseren in het dorpshuis, om daar met vrijwilligers te koken, bedienen, en alle bijkomende werkzaamheden te verrichten.

Met als Hoofddoel het verbinden tussen mensen ( ouderen) 

Met mekaor an Taofel vanuit de visie Met mekaor Veur mekaor

Contactpersoon:

Missing_thumb

Johanna Roos - Janssen

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpsbelangen

Bekijk profiel

Sinds april 2016 zijn wij bezig met het project van Resto van harte" Met mekaor an Taofel" dit project houdt in dat er, door met elkaar te koken en eten, verbinding ontstaat, waarbij men hulp kan krijgen of aanbieden of gewoon een praatje kan maken.Tot nu toe gebeurde dit alleen in de steden. 

Nu heeft Zwiggelte de primeur om dit ook op het platteland te doen. De chefkok heeft in Zwiggelte gewoond, toen hij hoorde van de Visie van Zwiggelte, heeft hij contact opgenomen om over zijn ideeën te praten, al snel zijn er stappen ondernomen om het project op te starten.  Restaurant de Klipper heeft zijn keuken beschikbaar gesteld zodat er in het dorpshuis 1 keer in de week gekookt en gegeten kan worden.

Het hoofddoel is om ouderen gezamelijk te laten eten en contact te maken, om eenzaamheid te voorkomen/doorbreken.

De vrijwilligers zijn de spil in het geheel, ze worden opgeleid door een professionele kok om over een jaar zelfstandig dit project te kunnen voortzetten

Gedurende het project kwamen we er achter, dat naast de ouderen ook bij de andere dorpsbewoners behoefte was om gezellig met elkaar te komen eten. Ook mensen uit de dorpen Elp en Klateringen zijn uitgenodigd om mee te doen.

We zien nu mensen uit de hele omgeving komen die het gezellig vinden, de sfeer is dan ook erg goed en het eten overheerlijk.

Wat we nu na een paar maanden al zien ( er is 10 keer gekookt ) dat er een stabiele groep eters komt: stellen, gezinnen ,alleenstanden, ouderen,.

Het hoofddoel ouderen is nog niet behaald, maar daar worden allerlei initiatieven in genomen. 

 

 

Foto's

Img_5372_small
Img_5359_small
20160531_192656_small
Img_5452_small
Img_5369_small
Sam_2628_small
Img_5443_small
Img_5438_small
P4121527_small
Sam_2601_small
Sam_2565_small