Tinteimgp6365_medium

Tinte

www.tintestein.nl
Zuid-Holland - Westvoorne - populatie: 225

Tinte is een dorpje in de Nederlandse gemeente Westvoorne (van 1812 t/m 1979 gemeente Oostvoorne) en is gelegen op het eiland Voorne-Putten in de provincie Zuid-Holland. Het is gelegen in de polder te midden van de drie grotere plaatsen BrielleRockanje en Oostvoorne. Het maakte tot 1812 deel uit van het ambacht Rugge. Tinte is benoemd tot glastuinbouwintensiveringsgebied. 
Tinte heeft 1 rijksmonument, zijnde Fort Peltsersdijk uit 1885 aan de gelijknamige dijk en het kleinste museum van Voorne-Putten ‘In den Halven Maen. Daar is veel te zien op het gebied van oude kruidenierswaren, blik, tabaksartikelen, hoeden en kleding.
In Tinte komen vaak bordjes met de naam Molûke Dûrp voor. Molûk is de naam in Tinte voor een vogelverschrikker.  Een inwoner kwam een keer op het idee om ermee te versieren. Eens in de 5 jaar hangt het dorp nu vol met zelfgemaakt vogelverschrikkers de 'Molûkken'. 

Bron: Wikipedia (CC-BY-SA 3.0)
Bron afbeelding: borden.plaatsengids.nl

 

Alle initiatieven van Tinte

Stichting Ons Tintestein

Tintestein.foto.3_normal

Ons Tintestein

Vanaf: 01 maart 2014 - Tot: 31 december 2016

Basisschool Tintestein heeft na afloop van schooljaar 2013-2014 helaas de deuren moeten sluiten wegens te weinig leerlingen (op het laatst waren er nog maar 48 leerlingen, terwijl het er volgens de norm 68...